Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’

Bestellen van Hollandse Parentelen 2 is nu mogelijk

In 2017 verscheen de ‘Parenteel van Jacob Arentsz., smid te Schiedam’, onder genealogen kortweg de ‘Parenteel Fabri’ genoemd, als deel 1 in de reeks ‘Hollandse parentelen’. Uiteraard betekent de toevoeging ‘deel 1’ dat de vereniging de ambitie heeft om meer delen te laten verschijnen, net zoals bij de reeks ‘Utrechtse parentelen’. We zijn verheugd ‘Hollandse Parentelen 2’ hierbij te kunnen aankondigen. In dit deel vindt u drie parentelen, die betrekking hebben op verschillende regio’s in het gebied van ‘Ons Voorgeslacht’.

Remco van den Heuvel heeft een uitgebreide parenteel gemaakt van een familie Van den Heuvel uit het Land van Heusden en Altena, waarop veel mensen met hun kwartierstaat zullen kunnen aansluiten. 

Teun van der Vorm heeft het nageslacht van Claes Roelofsz. uit Leiderdorp, geb. ca. 1445, in beeld gebracht.
Hier neemt het schoutengeslacht Van Harmelen dat zegelt met het wapen ‘met de drie ruiten’ een prominente plek in. 

De parenteel van Hans Wendte betreft het nageslacht van Aernt die Rughe, die begin vijftiende eeuw in West-Friesland leefde. Vanwege een doodslag gevolgd door de stichting van de ‘vicarie van de zoen’ is opvallend veel bekend over de oudste periode.

Deze uitgave komt voor leden digitaal beschikbaar op het besloten gedeelte van HoGenDa. Daarnaast is deze uitgave ook als boek verkrijgbaar in dezelfde uitvoering als eerdere papieren uitgaven van Utrechtse- en Hollandse Parentelen. Het boek heeft 448 pagina’s en bevat diverse afbeeldingen en geneagrammen, waarvan zo’n 20 afbeeldingen van o.a. portretten en familiewapens in kleur zijn afgebeeld.
Dankzij bijdragen van de vereniging en subsidiegevers kunnen wij dit boek aan leden van Ons Voorgeslacht aanbieden voor 15 euro en aan niet-leden voor 25 euro (incl. verzendkosten). Voor verzendingen naar het buitenland geldt een toeslag van 5 euro. Leden krijgen bij het maandblad van februari een kortingscode die op de website winkel.onsvoorgeslacht.nl ingevoerd moet worden om de ledenprijs te verkrijgen.
We streven ernaar dat het boek binnen twee tot drie weken bij u wordt thuisbezorgd.

Om het bestelproces in de winkel te verduidelijken, hebben we een korte handleiding gemaakt die u hier kunt raadplegen.

U kunt hier een preview van Hollandse Parentelen 2 bekijken, met de inhoudsopgave en de volledige index.