Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’

Algemene informatie (bibliotheek)

Goed nieuws!

Na een beperkte openstelling van twee jaar is onze bibliotheek vanaf zaterdag 12 maart weer volledig open op de 2e zaterdag van de maand. Als u langs wil komen, hoeft er geen afspraak meer gemaakt te worden. Wel vragen we u om voldoende afstand te houden en bij eventuele verkoudheids- en/of corona gerelateerde klachten uw bezoek een maandje uit te stellen.

In de afgelopen twee jaar hebben we niet stil gezeten en een groot aantal collecties/schenkingen in onze bibliotheek opgenomen. We zijn hier nog niet helemaal mee klaar, maar het aantal beschreven boeken in de catalogus bedraagt momenteel 4748. Om al deze boeken een plaats te geven is de indeling van de kasten ook drastisch veranderd.

Dus kom gerust eens langs om dit allemaal te bekijken.

De bibliotheek is gevestigd in:

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD   Delft
Let op: de ingang is aan de achterzijde van het rode gebouw op de hoek van
de Rotterdamseweg en de Heertjeslaan, beneden aan de hellingbaan.

Let op: als u de navigatie gebruikt, wordt u meestal gestuurd naar 183, dit is een gebouw, dat een paar honderd meter verder ligt. U moet echter het rode Radex-gebouw hebben met nummer 183c

Ingang van de bibliotheek onderaan de hellingbaan aan de achterzijde van het gebouw

Bord dat tijdens de openingsuren bij de hellingbaan staat

De bibliotheek bevat meer dan 4750 boeken, brochures, tijdschriften en microfiches. Via de bibliotheekcatalogus kunt u zien welke.

Eventueel kunt een kopie van een artikel maken m.b.v. het aanwezige kopieerapparaat. Bovendien kan op diverse genealogische cd-rom’s met de computer worden gezocht. Ook kunnen er vragen worden gesteld aan ervaren genealogen en gegevens worden uitgewisseld. Voor koffie of thee wordt gezorgd. Kortom een gezellige en vruchtbare plek voor de genealoog.

Routebeschrijving

  • Er zijn 90 eigen (gratis) parkeerplaatsen aanwezig.
  • Vanaf de A13, afslag Delft-Zuid (TU), is de bereikbaarheid heel eenvoudig:

Per trein
Per trein is het verenigingscentrum het best te bereiken via station Delft-Zuid. Vanaf dit station gaat u de trap op en boven aangekomen linksaf het Kruithuispad af. Na 300 meter kruist dit pad het Rijn-Schiekanaal en gaat u vervolgens naar beneden. U bevindt zich nu op de Rotterdamseweg en loopt die af richting Rotterdam. Na iets meer dan 1 kilometer ziet u dan aan uw linkerhand het Radex-gebouw.

Binnen afzienbare tijd zal het openbaar vervoer in deze wijk sterk worden verbeterd d.m.v. een tramverbinding (300 meter) en busverbindingen.

Openingstijden

  • Iedere 2e zaterdag van de maand van 11.30 – 15.30 uur (ook in juli en augustus).
  • Op afspraak. Neem daarvoor 3 weken van te voren contact op met de bibliothecaris.

Hoofd beheerscommissie

Sylvia Buit

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD   Delft