Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’

Jubileumviering groot succes

De viering van ons 75-jarig bestaan op 2 oktober was, afgaande op alle positieve reacties, een groot succes. Al vroeg in de ochtend kwamen de meer dan 115 leden en sprekers naar de Open Hofkerk in Ommoord (Rotterdam) om een gezellige en informatieve dag te beleven. Na zo’n lange tijd was iedereen blij elkaar weer eens te zien en interessante lezingen bij te wonen over: de geschiedenis én de toekomst van ‘Ons Voorgeslacht’, Transkribus, Alle Amsterdamse Akten, de Sonttolregisters, de kenmerken van Parentelen opgesteld in de 17e eeuw en een rebelse ondernemer in Leiden.
Voorzitter Teun van der Vorm, maakte in zijn inleiding bekend dat onze hoofdredacteur Aart van der Waal, eind 2021 zal stoppen met zijn hoofdredacteurschap. Het bestuur is blij een vervanger gevonden te hebben in de persoon van Leo van der Linden, die de komende tijd zal worden ingewerkt en volgend jaar voorgesteld zal worden aan de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering.


De dag is prima verzorgd door de beheerders en vrijwilligers van de Open Hofkerk. Het ontbrak ons aan niets. De spetterende afsluiting door de band ‘Just Us’, met op altsax één van onze leden (Denis Verhoef) was in één woord geweldig.

Rond half zes ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis.