Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst ‘Ons Voorgeslacht‘ op 21 januari 2023

Op zaterdag 21 januari 2023 organiseren de Vriendenkring Museum Hoeksche Waard en Ons Voorgeslacht een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie. Ons Voorgeslacht, het Museum en de Vriendenkring willen meer gaan samenwerken en de nieuwjaarsreceptie is hier een begin van.

Museum Hoeksche Waard
Museum Hoeksche Waard is opgericht in 1960, met als doel de cultuur- en streekhistorie van de Hoeksche Waard te behouden, te ontsluiten en te presenteren, toegankelijk voor een breed publiek. Het is een organisatie met meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers. Naast de twee gebouwen ‘t Hof van Assendelft (een achttiende-eeuws buitenverblijf van een Haagse dame Sara Louisa du Faget van Assendelft) en de boerderij Oost-Leeuwenstein, is er ook een documentatiecentrum met veel genealogische informatie, een bibliotheek, archieven, plattegronden en foto’s.

Programma
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst wordt u om 13.30 uur ontvangen met koffie of thee, waarna de beide voorzitters u welkom zullen heten. Vervolgens staat op het programma uitleg over het documentatiecentrum, een lezing van Léon van der Hoeven over ‘Schoolmeesters in de Hoeksche Waard’ en u kunt zelf een rondwandeling door ’t Hof van Assendelft maken. De bijeenkomst wordt om 16.00 uur afgesloten met een gezamenlijk drankje en hapje.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 13 januari 2023 aanmelden via pr@onsvoorgeslacht.nl voor het bijwonen van de nieuwjaarsbijeenkomst.
Als u een Museumkaart hebt, die graag bij uw bezoek meenemen of melden dat u Vriend bent van de Vriendenkring).

We verheugen ons erop u in het Museum Hoeksche Waard te mogen begroeten.