Maandblad

‘Ons Voorgeslacht’ is al meer dan 75 jaar een leidend genealogisch tijdschrift met publicaties over families en genealogische bronnen uit het gebied van het vroegere graafschap Holland en zijn invloedssferen. De periode die bestreken wordt is die van vóór de invoering van de burgerlijke stand. Op deze pagina treft u recent verschenen nummers aan en in de databank de complete serie.

Ons Voorgeslacht, februari 2024

Ons Voorgeslacht, februari 2024

  • Antwerpse voorouders: nakomelingen en nalatenschap van Jeronimus Mannaert en Anna de Jonghe (door M. Neuteboom-Dieleman, p. 49).
  • De aanhangende kwestie Focker en de Streefkerkse schout Pieter Laurensz. (2) (door B. de Keijzer, p. 90).
  • Vraag en antwoord: (antwoord) 2023.03 Gout-Runnekens (door J. Vervloet, p. 97).
  • Boekbeschrijving: Vrijheid, gelijkheid en broederschap, revolutie in het Kromme-Rijngebied 1795-1802 (door L. van der Hoeven, p. 100).

Auteur worden?

Een artikel in het maandblad kan een (fragment)genealogie, biografie, stamreeks, vondst, bronbewerking of een andere publicatie van genealogische waarde zijn. De resultaten en bewijsvoering via hypothesen moeten controleerbaar zijn en daarom mogen noten met bronvermeldingen niet ontbreken. De publicatie richtlijnen en hoe publiceren te werk gaat leest u via onderstaande link.

Ondersteuning

De redactie streeft naar kwaliteit en per nummer naar een variatie van onderwerpen en nodigt iedereen uit tot het inzenden van bijdragen. Publiceren is niet voor iedereen eenvoudig, daarom staat de redactie klaar om zowel ervaren en beginnende auteurs met advies te helpen.

Redactie

HoofdredacteurLeo van der Linden
LidBerend van Dooren
LidRemco van de Heuvel
LidPieter van der Hoeven
LidMaarten van der Tas