De voordelen van het lidmaatschap

Als lid…

  • ontvangt u tot 11x per jaar het maandblad ‘Ons Voorgeslacht’;

  • heeft u toegang tot het besloten gedeelte van de databank, met meer dan 13.000 bronnen;

  • heeft u toegang tot de bibliotheek in ons verenigingscentrum;

  • ontvangt u korting in onze webwinkel;

  • krijgt u korting op papieren exemplaren van nieuwe delen van onze series ‘Hollandse Bronnen’, ‘Utrechtse parentelen’, ‘Hollandse parentelen’ én heeft u toegang tot de digitale versie;

  • kunt u gebruik maken van onze unieke boekenuitleenservice;

  • kunt u genealogische vragen stellen in het maandblad;

Contributies (2024)

Nederland€ 46,00
Europa€ 70,00
Buiten Europa€ 80,00
Digitaal lidmaatschap€ 32,00
Jeugd tot 18 jaar€ 16,00

Veelgestelde vragen

Heeft u ook een informatiefolder?

In de informatiefolder, die regelmatig geactualiseerd wordt, staat alle informatie over de vereniging kort samengevat. U kunt hem hier downloaden.

Automatische incasso contributie

Onze belangrijkste bron van inkomsten is uiteraard de contributie. U heeft daar geen omkijken meer naar wanneer u ons machtigt de contributie automatisch te incasseren. Door een vinkje te zetten op het aanmeldformulier geeft u aan of u er wel of niet gebruik van wil maken.

Digitaal of papier

Voor het papieren lidmaatschap (binnen Nederland) betaalt u € 46,00 per jaar en krijgt u het maandblad via de post toegezonden. Een digitaal lidmaatschap kost € 32,00 per jaar en u krijgt het maandblad via de e-mail toegezonden. Verder heeft u met een digitaal lidmaatschap dezelfde rechten als met een papieren lidmaatschap.

Opzeggen

Statutair loopt het lidmaatschap gelijk aan het kalenderjaar en bent u voor het gehele jaar de contributie verschuldigd. Opzeggen van het lidmaatschap dient vóór 31 december van het lopende jaar te gebeuren.

Looptijd van het lidmaatschap

Statutair loopt het lidmaatschap gelijk aan het kalenderjaar en bent u voor het gehele jaar de contributie verschuldigd. Vanaf aanmelding en na ontvangst van uw betaling kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de vereniging (bijvoorbeeld de databank en de bibliotheek). Als u voor een papieren lidmaatschap kiest kunt u aangeven of u de reeds verschenen maandbladen thuisgestuurd wilt krijgen. U vindt deze ook op de pagina Maandblad.