Lancering een succes

26 oktober 2023

Het is gelukt! De lancering van de nieuwe website, afgelopen maandag, is naar volle tevredenheid verlopen. Binnen één dag hebben meer dan 500 leden hun account geactiveerd en zijn zonder problemen ingelogd. Minder dan 1% had enige assistentie nodig en die zijn naar tevredenheid geholpen. Het websiteteam kijkt hier met tevredenheid op terug.

Naast dat nu alle OV-maandbladen en -publicaties in de databank staan, evenals de gehele digitheek, zijn er reeds 100 nieuwe bronnen toegevoegd. Binnen afzienbare tijd zullen de documenten ‘zonder slotje’ voor alle bezoekers van de website toegankelijk zijn.
Bent u nog geen lid? U kunt de ontwikkeling van de website en andere activiteiten van de vereniging steunen door lid te worden. Dan heeft u direct toegang tot de gehele databank. Naast de vele complimenten kwamen er ook vragen en gebruikerservaringen die ons helpen de website te verbeteren. Wij zetten deze op een rij en nemen die mee naar de volgende update. Maar op dit moment willen wij u die niet onthouden en daarom hier een top drie.

Meest gestelde vragen

V: Ik kan niet zien wat nieuw is in Hogenda.

A: De meer recent toegevoegde documenten staan bovenaan de databank voordat u begint met zoeken. Dit en meer, leest u de inleiding en handleiding die in het Kenniscentrum staat.

V: Kun je ook zoeken op wildcards, zoals een * of kun je exact zoeken?

A: Nee dat kan nu nog niet. Gaan we naar kijken bij de volgende update.

V: Ik heb problemen met het groene vlak dat wordt getoond als ik in het menu op ‘Genealogie’ klik.

A: Dat blijkt voor te komen bij minder dan 5% van de leden met een bepaalde beeldscherm- en resolutiecombinatie. Als u uw programmavenster breder kan maken dan vallen alle elementen op hun plek. Een alternatief is om de website te verkleinen (uitzoomen).
Tot slot kunt u nu op ‘Genealogie’ klikken en komt u op een pagina waar alle relevante links met een korte inleiding staan. Bij de eerstvolgende verbeterslag lossen we de positionering van het menu op, want we willen dat voor alle bezoekers de ervaring positief is.