Heeft u ook een informatiefolder?

In de informatiefolder, die regelmatig geactualiseerd wordt, staat alle informatie over de vereniging kort samengevat. U kunt hem hier downloaden.

Aanbieden van genealogische collecties, familiearchieven, tijdschriften en boeken

Regelmatig krijgen we de vraag of wij (een deel van) een genealogische collectie of familiearchief willen opnemen in de bibliotheek of plaatsen op de website.

Als u overweegt uw collectie (deels) aan Ons Voorgeslacht te schenken, gelden de volgende voorwaarden:

 • In principe nemen we alleen (geordende) genealogische collecties aan, die aansluiten op ons werkgebied.
 • Het actieve werk- en publicatiegebied van de vereniging is het vroegere graafschap Holland (huidige Noord- en Zuid-Holland), Zeeland en zijn invloedssferen (het Zuidwesten van Utrecht, de Betuwe en Bommelerwaard, land van Altena en Heusden, Noordwesten van Brabant).
 • Familiefoto’s/albums zijn meestal van recente datum en nemen we niet aan.
 • Voor tijdschriften geldt, dat we alleen nog tijdschriften aannemen, die tot ons werkgebied behoren en we nog niet in de collectie hebben.
 • Voor boeken geldt dit ook met uitzondering van boeken van algemene genealogische aard, geschiedenis en atlassen.
 • Voor digitale bestanden ligt dit anders, die kunnen na overleg wellicht wel op de databank van Ons Voorgeslacht of in de digitale bibliotheek geplaatst worden.

We adviseren om vooraf met het bestuur in overleg te treden, zodat we gezamenlijk kunnen bekijken wat in uw situatie (fysiek en/of digitaal) mogelijk is. Een mogelijkheid zou ook kunnen zijn om een aangeboden fysieke collectie te digitaliseren en in de rubriek “Dossier” beschikbaar te stellen op de website van “Ons Voorgeslacht”. Het kan echter ook zijn dat we adviseren met een andere partij contact op te nemen.

OV koopt geen collecties of delen ervan aan.

Publicatieproces (digitaal)

 1. Bijdragen kunnen worden ingezonden naar [email protected].
 2. Vergeet niet uw correspondentieadres te vermelden bij het indienen van een artikel.
 3. Voor publiceren in de databank vindt slechts een minimale opmaakslag plaats. Dient u alstublieft een document in met eenvoudige en toegankelijke opmaak. Genealogieën worden bij voorkeur in de OV stijl online gezet (zie publiceren op papier).
 4. Houd u aan de spelling van de Woordenlijst Nederlandse Taal.
 5. Het is wenselijk dat bijdragen voorzien zijn van een inleiding.
 6. Probeer het gebruik van (lange) regesten in de oorspronkelijke spelling zoveel mogelijk te vermijden. Als bepaalde woorden of uitdrukkingen moeilijk te vertalen zijn naar modern Nederlands, plaats deze citaten dan tussen aanhalingstekens.

Auteursrechtverklaring

 1. De auteur blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden bijdrage en stemt ermee in dat de redactie deze indien nodig – met mate – kan bewerken. Als een redacteur van mening is dat bepaalde delen van de tekst verder uitgewerkt moeten worden of ingekort dienen te worden, zal hierover overleg plaatsvinden met de auteur.
 2. De verantwoordelijkheid voor het publiceren van privacygevoelige gegevens ligt volledig bij de auteur.
 3. Door het indienen van een bijdrage geeft de auteur ook toestemming aan de vereniging om het artikel te publiceren, mogelijk op of in een ander medium van de vereniging, zoals in de databank. Het auteursrecht en de verantwoordelijkheid blijven ongewijzigd.

Automatische incasso contributie

Onze belangrijkste bron van inkomsten is uiteraard de contributie. U heeft daar geen omkijken meer naar wanneer u ons machtigt de contributie automatisch te incasseren. Door een vinkje te zetten op het aanmeldformulier geeft u aan of u er wel of niet gebruik van wil maken.

Digitaal of papier

Voor het papieren lidmaatschap (binnen Nederland) betaalt u € 46,00 per jaar en krijgt u het maandblad via de post toegezonden. Een digitaal lidmaatschap kost € 32,00 per jaar en u krijgt het maandblad via de e-mail toegezonden. Verder heeft u met een digitaal lidmaatschap dezelfde rechten als met een papieren lidmaatschap.

Opzeggen

Statutair loopt het lidmaatschap gelijk aan het kalenderjaar en bent u voor het gehele jaar de contributie verschuldigd. Opzeggen van het lidmaatschap dient vóór 31 december van het lopende jaar te gebeuren.

Looptijd van het lidmaatschap

Statutair loopt het lidmaatschap gelijk aan het kalenderjaar en bent u voor het gehele jaar de contributie verschuldigd. Vanaf aanmelding en na ontvangst van uw betaling kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de vereniging (bijvoorbeeld de databank en de bibliotheek). Als u voor een papieren lidmaatschap kiest kunt u aangeven of u de reeds verschenen maandbladen thuisgestuurd wilt krijgen. U vindt deze ook op de pagina Maandblad.

Publicatieproces (papier)

 1. Bijdragen kunnen worden ingezonden naar [email protected].
 2. Vergeet niet uw correspondentieadres te vermelden bij het indienen van een artikel.
 3. Stuur bij voorkeur een eenvoudig tekstbestand zonder opmaak. Het maakt in principe niet uit welke tekstverwerker u gebruikt, maar de voorkeur gaat uit naar Microsoft Word.
 4. De redactie zal zorgen voor de nodige typografische aanpassingen en opmaak. Vermijd daarom het gebruik van volledige woorden in hoofdletters, vette letters of onderstrepingen.     
 5. Houd u aan de spelling van de Woordenlijst Nederlandse Taal.
 6. Het is wenselijk dat bijdragen voorzien zijn van een inleiding.
 7. Probeer het gebruik van (lange) regesten in de oorspronkelijke spelling zoveel mogelijk te vermijden. Als bepaalde woorden of uitdrukkingen moeilijk te vertalen zijn naar modern Nederlands, plaats deze citaten dan tussen aanhalingstekens.

Algemeen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tellus augue, cursus sed semper eget, malesuada et orci. Sed ex neque, ornare et risus dignissim, tincidunt interdum orci. Aenean id dolor ac metus dignissim convallis. Phasellus sit amet tortor urna. Sed luctus eu urna at cursus. Morbi pretium ipsum sit amet massa imperdiet, sit amet imperdiet augue hendrerit. Ut sodales dolor nec condimentum viverra. Nunc eu consectetur risus, ut faucibus nibh. Duis tempus tincidunt diam, sed malesuada diam dignissim non. Quisque aliquam mollis elit. In vel sapien tellus. Phasellus sit amet eros at velit elementum aliquet. Vestibulum scelerisque, ligula id pharetra consequat, justo magna cursus quam, ut tempor eros elit sed turpis. Donec hendrerit eros ac lectus rhoncus commodo. Aenean lacus elit, semper vitae dictum eu, porttitor non nunc. Vestibulum pretium ligula dui, in interdum libero finibus tempus.